Kuiz Tingkatan 3Kuiz Tingkatan 3 sesi #StayatHome kerana perintah kawalan pergerakan (PKP) dan mungkin akan berlanjutan kerana situasi yang masih tidak menentu keika ini.

Aktiviti PdP secara online perlu diteruskan bagi mengisi masa terluang murid-murid agar mendapat pendidikan sewajarnya walaupun dalam situasi sukar.

Guru-guru akan cuba menyampaikan segala bahan, aktiviti serta arahan PdP supaya diterima murid sebaiknya. Menjawab soalan kuiz sebagai aktiviti PdP yang boleh dimanafaat guru-guru.

Cicgu mengambil inisiatif cuba mengumpul kuiz Google Form yang dihasilkan guru-guru. Ia bagi memberi kemudahan kepada murid serta memudahkan guru-guru lain untuk berkongsi kuiz berkenaan.

Kali ini cubaan untuk mengumpul kuiz berkaitan semua mata pelajaran bagi Tingkatan 3. Terima kasih diucapkan kepada guru-guru yang telah menyediakan kuiz ini.

Kuiz Matematik

Kuiz Google Form Matematik Tingkatan 3 yang  dihasilkan oleh Guru Cemerlang Matematik, Ku Haslizam bin Ku Azmi daripada SMK Permatang Bonglai, Kedah.

Ini pula perkongsian daripada cikgu Noora Sinta Binti Abdul Hadi dari Sekolah Sukan Malaysia Terengganu.

Kuiz Sains

Seterusnya kuiz Sains Tingkatan 3 yang dihasilkan oleh Cikgu Norazila Khalid bagi tajuk Ransangan dan Geras Balas.

Berikut kuiz daripada guru yang tak dinyatakan…

Kuiz RBT

Berikut pula adalah soalan kuiz Rekabentuk Teknologi (RBT) yang dihasilkan Cikgu Mazlina dari SMK Simpang Rengam, Johor.

Kuiz ASK

Kuiz Asas Sains Komputer Tingkatan 3 ini dihasilkan oleh Cikgu Has, SMK Kerteh untuk manafaat murid.

Kuiz PSV

Kuiz Pendidikan Seni (PSV) Tingkatan 3 daripada Cikgu Noorita, SMK Puchong Perdana.

Selamat menjawab!

Antara kuiz mata pelajaran Tingkatan 3 yang boleh dikongsi. Bagi guru-guru yang ingin berkongsi soalan kuiz masing-masing boleh menghubungi Cicgu melalui talian Whatsapp 011-10116116 supaya dapat dimanafaatkan oleh semua murid.

Terima Kasih Cikgu… Akan dikemaskini

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here